De ce atatea ramuri de Reiki?

De ce atatea ramuri de Reiki, de ce atatea sisteme, de ce nu ne ajunge doar unul si atat?

Pentru ca lucrez in IT o sa fac o comparatie pe care sper s-o intelegeti. Voi pe calculatoarele voastre folositi un sistem de operare, de obicei Windows. Windows-ul este creat de Microsoft care detine monopolul acestui sistem. Pe piata IT mai exista si alte sisteme de operare si sunt sigur ca ati auzit si de Linux. Linuxul a aparut ca o alternativa gratuita la sistemul de operare Windows pentru care trebuie sa platesti ca sa-l poti instala. Linuxul este gratuit. Dar de aici „se complica” putin treaba. Nu exista doar o singura versiune de Linux ci sunt cateva zeci sau poate chiar cateva sute de versiuni, unele mai cunoscute altele mai putin. De ce? Pentru ca codul Linux nu apartine niciunei companii si orice utilizator isi poate crea propria versiune de Linux bazata pe acest cod.

Cam asa este si cu Reiki-ul. Usui a creat un sistem de vindecare numit Usui Shiki Ryoho ceea ce se traduce prin metoda de vindecare naturala a lui Usui. Datorita doamnei Takata acest minunat sistem a ajuns si in vest doar ca doamna Takata a mentinut monopolul acestui sistem mai bine de 35 de ani si nu a dat „codul sursa” (adica initierile) mai departe decat in conditii foarte stricte. Astfel, mai multi doritori fiind dezamagiti de aceste conditii foarte stricte pe care poate ori nu au reusit ori au refuzat sa le indeplineasca au creat alte sisteme (versiuni de Linux) pe care le-au dezvoltat mai departe.

Bine, aici vor fi intotdeauna discutii ca „calea mea este cea mai buna” „calea mea este cea dreapta” „calea mea este cea mai completa” dar ce trebuie voi sa retineti este urmatorul lucru (esenta): Dumnezeu nu este decat unul singur, calea nu este decat una singura, ceea ce difera este doar forma!

Crestinismul, budismul etc sunt doar forme pe care calea le imbraca. Liderii spirituali, sfintii, preotii cu har transmit ACELASI mesaj imbracat doar in forme diferite, esenta fiind intotdeauna aceeasi. Aceeasi Marie (esenta) doar ca de fiecare data cu alta palarie (forma).

Fiecare dintre noi suntem pe diverse trepte de evolutie spirituala. Unii pasim mai grabit, altii mai apasat, unii s-au oprit sa-si traga rasuflarea, altii se uita inapoi, unii sunt contrariati si nu stiu pe ce directie s-o mai apuce. Important este de retinut ca fiecare are nevoie cateodata de o mana de ajutor si pentru fiecare treapta pe care pasim se poate gasi un om care sa ne ajute in acel moment, pe acea treapta. Orice sistem, orice maestru poate sa-ti daruiasca ceva care sa te ajute sa mergi mai departe, important este sa inveti, sa multumesti si sa mergi mai departe, sa nu te blochezi in dogme si sa retii intotdeauna ca esenta esentelor si invatatura invataturilor este cea pe care o spune parintele Arsenie Papacioc: cea mai buna forma de rugaciune este prezenta continua!