Povestea celor trei porti

Un rege avea un fiu destept si curajos. Ca sa-l pregateasca pentru a infrunta viata, il trimise la un batran intelept.
– Lumineaza-ma: ce trebuie sa stiu in viata?
– Vorbele mele se vor pierde precum urmele pasilor tai pe nisip, dar o sa-ti dau totusi cateva sfaturi. In drumul tau prin viata vei intalni trei porti. Citeste ce scrie pe fiecare dintre ele.
O dorinta mai puternica decat tine te va impinge sa le urmezi. Nu incerca sa te intorci, caci vei fi condamnat sa retraiesti din nou si din nou ceea ce incerci sa eviti.
Nu pot sa-ti spun mai mult. Tu singur trebuie sa treci prin asta, cu inima si cu trupul.
Acum du-te! Urmeaza drumul acesta drept din fata ta.
Batranul intelept disparu si tanarul porni pe drumul vietii.
Nu dupa mult timp, se gasi in fata unei porti mari, pe care se putea citi: SCHIMBA LUMEA.
Asta era si intentia mea, gandi printul, caci chiar daca sunt lucruri care imi plac pe aceasta lume, altele nu-mi convin deloc.
Atunci incepu prima sa lupta. Idealul sau, abilitatea si vigoarea sa il impinsera sa se confrunte cu lumea, sa intreprinda, sa cucereasca, sa modeleze realitatea dupa dorinta sa.
El gasi placerea si betia cuceritorului, dar nu si alinarea inimii. Reusi sa schimbe cateva lucruri, dar multe altele ii rezistara.
Anii trecura. Intr-o zi il intalni din nou pe batranul intelept care-l intreba:
– Ce-ai invatat tu pe acest drum?
– Am invatat sa deosebesc ceea ce e in puterea mea de ceea ce imi scapa, ceea ce depinde de mine de ceea ce nu depinde de mine.
– Bine, zise batranul. Utilizeaza-ti fortele pentru ceea ce sta in puterea ta si uita ceea ce-ti scapa printre degete.
Si disparu.
Putin dupa aceasta intalnire, printul se gasi in fata celei de-a doua porti pe care statea scris: SCHIMBA-I PE CEILALTI.
Asta era si intentia mea, gandi el. Ceilalti sunt sursa de placere, bucurii si satisfactii, dar si de durere, necazuri si frustrari. El se ridica deci contra a tot ce-l deranja sau nu-i placea la cei din jurul sau. Incerca sa le patrunda in caracter si sa le extirpeze defectele. Aceasta fu a doua lupta a sa.
Intr-o zi, pe cand medita asupra utilitatii tentativelor sale de a-i schimba pe ceilalti, il intalni din nou pe batranul intelept, care-l intreba:
– Ce ai invatat tu, deci, pe acest drum?
– Am invatat ca nu ceilalti sunt cauza sau sursa bucuriilor sau necazurilor, a satisfactiilor sau infrangerilor mele. Ei sunt doar prilejul, ocazia care le scoate la lumina. In mine, prind radacina toate aceste lucruri.
– Ai dreptate, spuse batranul.
Prin ceea ce ceilalti trezesc in tine, ei te descopera in fata ta. Fii recunoscator celor care fac sa vibreze in tine bucuria si placerea, dar si celor care fac sa se nasca in tine suferinta sau frustrarea, caci prin ei viata iti arata ce mai ai inca de invatat si calea pe care trebuie s-o urmezi.
Nu dupa multa vreme, printul ajunse in fata unei porti pe care scria: SCHIMBA-TE PE TINE INSUTI.
Daca eu sunt cauza problemelor mele, atunci inseamna ca asta imi ramane de facut, isi zise el si incepu lupta cu el insusi. El cauta sa patrunda in interiorul sau, sa-si combata imperfectiunile, sa-si inlature defectele, sa schimbe tot ce nu-i placea in el, tot ce nu corespundea idealului sau.
Dupa cativa ani de lupta cu el insusi, dupa ce cunoscu cateva succese, dar si esecuri si rezistenta, printul il intalni iarasi pe batranul intelept, care-l intreba:
– Ce ai invatat tu pe acest drum?
– Am invatat ca exista in noi lucruri pe care le putem ameliora, dar si altele care ne rezista si pe care nu le putem invinge.
– Asa este, spuse batranul.
– Da, dar m-am saturat sa lupt impotriva a tot, a toti si chiar impotiva mea! Oare nu se termina niciodata? Imi vine sa renunt, sa ma dau batut si sa ma resemnez.
– Asta va fi ultima ta lectie, dar inainte de a merge mai departe, intoarce-te si contempla drumul parcurs, raspunse batranul si apoi disparu.
Privind inapoi, printul vazu in departare spatele celei de-a treia porti pe care statea scris: ACCEPTA-TE PE TINE INSUTI. Printul se mira ca n-a vazut cele scrise atunci cand a patruns prima data prin acea poarta, dar in celalalt sens.
In lupta devenim orbi, isi spuse el. Si mai vazu zacand pe jos, peste tot in jurul lui, tot ce a respins si a invins in lupta cu el insusi: defectele, umbrele, frica, limitele sale. Le recunoscu pe toate si invata sa le accepte si sa le iubeasca. Invata sa se iubeasca pe el insusi, fara sa se mai compare, sa se judece, sa se invinovateasca.
Il intalni din nou pe batranul intelept, care-l intreba:
– Ce-ai invatat in plus pe acest drum?
– Am invatat ca urand sau detestand o parte din mine inseamna sa ma condamn sa nu fiu niciodata de acord cu mine insumi. Am invatat sa ma accept in totalitate, neconditionat.
– Bine, acesta este primul lucru pe care nu trebuie sa-l uiti in viata, acum poti merge mai departe.
Printul zari in departare cea de-a doua poarta, pe spatele careia scria ACCEPTA-I PE CEILALTI. Si in jurul lui recunoscu toate persoanele pe care le-a intalnit in viata sa, pe cei pe care i-a iubit si pe cei pe care i-a urat, pe cei pe care i-a ajutat si pe cei pe care i-a infruntat. Dar spre surpriza sa, acum era incapabil sa le vada imperfectiunile, defectele, lucrurile care altadata il deranjau enorm si impotriva carora luptase.
Batranul intelept aparu din nou si-l intreba:
– Ce-ai invatat mai mult decat prima data pe acest drum?
– Am invatat ca fiind in acord cu mine insumi, nu mai am nimic de reprosat celorlati si nici nu ma mai tem de ei. Am invatat sa-i accept si sa-i iubesc asa cum sunt.
– Bine, acesta este cel de al doilea lucru pe care trebuie sa-l tii minte. Continua drumul.
Printul zari prima poarta, prin care trecuse cu mult timp in urma, si vazu ceea ce era scris pe spatele ei: ACCEPTA LUMEA.
Privi in jurul sau si recunoscu acea lume pe care a dorit s-o cucereasca, s-o transforme, s-o schimbe. Fu izbit de lumina si frumusetea tuturor lucrurilor, de perfectiunea lor.
Era totusi aceeasi lume de alta data. Oare lumea se schimbase, sau privirea sa? Atunci se ivi batranul, care-l intreba:
– Ce-ai invatat pe drumul acesta?
– Acum am invatat ca lumea este oglinda sufletului meu. Ca eu nu vad lumea, ci ma vad in ea. Cand sunt fericit, lumea mi se pare minunata, cand sunt necajit, lumea imi pare trista. Ea nu este nici vesela, nici trista. Ea exista, atat. Nu lumea ma necajea, ci starea mea de spirit si grijile pe care mi le faceam. Am invatat sa o accept fara sa o judec, fara nici o conditie.
– Acesta este cel de al treia lucru important pe care nu trebuie sa-l uiti.
Acum esti impacat cu tine, cu ceilalti si cu lumea! Esti pregatit sa pornesti spre ultima incercare: trecerea de la linistea implinirii, la implinirea linistii, spuse el si disparu pentru totdeauna.

De ce atatea ramuri de Reiki?

De ce atatea ramuri de Reiki, de ce atatea sisteme, de ce nu ne ajunge doar unul si atat?

Pentru ca lucrez in IT o sa fac o comparatie pe care sper s-o intelegeti. Voi pe calculatoarele voastre folositi un sistem de operare, de obicei Windows. Windows-ul este creat de Microsoft care detine monopolul acestui sistem. Pe piata IT mai exista si alte sisteme de operare si sunt sigur ca ati auzit si de Linux. Linuxul a aparut ca o alternativa gratuita la sistemul de operare Windows pentru care trebuie sa platesti ca sa-l poti instala. Linuxul este gratuit. Dar de aici „se complica” putin treaba. Nu exista doar o singura versiune de Linux ci sunt cateva zeci sau poate chiar cateva sute de versiuni, unele mai cunoscute altele mai putin. De ce? Pentru ca codul Linux nu apartine niciunei companii si orice utilizator isi poate crea propria versiune de Linux bazata pe acest cod.

Cam asa este si cu Reiki-ul. Usui a creat un sistem de vindecare numit Usui Shiki Ryoho ceea ce se traduce prin metoda de vindecare naturala a lui Usui. Datorita doamnei Takata acest minunat sistem a ajuns si in vest doar ca doamna Takata a mentinut monopolul acestui sistem mai bine de 35 de ani si nu a dat „codul sursa” (adica initierile) mai departe decat in conditii foarte stricte. Astfel, mai multi doritori fiind dezamagiti de aceste conditii foarte stricte pe care poate ori nu au reusit ori au refuzat sa le indeplineasca au creat alte sisteme (versiuni de Linux) pe care le-au dezvoltat mai departe.

Bine, aici vor fi intotdeauna discutii ca „calea mea este cea mai buna” „calea mea este cea dreapta” „calea mea este cea mai completa” dar ce trebuie voi sa retineti este urmatorul lucru (esenta): Dumnezeu nu este decat unul singur, calea nu este decat una singura, ceea ce difera este doar forma!

Crestinismul, budismul etc sunt doar forme pe care calea le imbraca. Liderii spirituali, sfintii, preotii cu har transmit ACELASI mesaj imbracat doar in forme diferite, esenta fiind intotdeauna aceeasi. Aceeasi Marie (esenta) doar ca de fiecare data cu alta palarie (forma).

Fiecare dintre noi suntem pe diverse trepte de evolutie spirituala. Unii pasim mai grabit, altii mai apasat, unii s-au oprit sa-si traga rasuflarea, altii se uita inapoi, unii sunt contrariati si nu stiu pe ce directie s-o mai apuce. Important este de retinut ca fiecare are nevoie cateodata de o mana de ajutor si pentru fiecare treapta pe care pasim se poate gasi un om care sa ne ajute in acel moment, pe acea treapta. Orice sistem, orice maestru poate sa-ti daruiasca ceva care sa te ajute sa mergi mai departe, important este sa inveti, sa multumesti si sa mergi mai departe, sa nu te blochezi in dogme si sa retii intotdeauna ca esenta esentelor si invatatura invataturilor este cea pe care o spune parintele Arsenie Papacioc: cea mai buna forma de rugaciune este prezenta continua!

Povestea celor doi lupi

lupii

A fost odată un bătrân indian care și-a chemat nepoții în jurul său pentru a le spune o poveste. S-au așezat cu toții în jurul focului și apoi bunicul a început să le spună povestea.

cei 2 lupi“Eu sunt câmpul de bătaie dintre doi lupi: unul alb şi unul negru. Lupul alb este bun, blând şi inofensiv. El trăieşte în armonie cu tot ceea ce se găseşte în jurul lui şi nu se simte atacat atunci când nimeni n-a avut această intenţie. Lupul bun luptă doar dacă e corect să o facă şi când trebuie, pentru a se proteja pe el sau pentru a-şi apăra familia. Are grijă de toţi ceilalţi lupi din haita sa şi nu se comportă niciodată altfel decât este.
Dar în interiorul meu trăieşte şi un lup negru, iar acesta este foarte diferit. El este agitat, mânios, nemulţumit, invidios şi temător. Până şi cel mai neînsemnat lucru îl face să izbucnească într-o criză de furie. Se luptă cu toată lumea, tot timpul, fără niciun motiv. Nu poate gândi limpede, pentru că lăcomia de a avea mai mult, mânia şi ura îl copleşesc. Dar este o mânie inutilă, dragilor, deoarece această mânie nu va schimba nimic. El caută ceartă oriunde merge şi de aceea o găseşte cu mare uşurinţă. Nu are încredere în nimeni şi nu are prieteni adevăraţi.
Nepoții au stat tăcuți și înmărmuriți cu ochii la bunicul lor, când una dintre nepoțele l-a întrebat: „Bunicule, care dintre lupi va câștiga?”
Bunicul a zâmbit și nu a spus nimic pe moment, replicând după aceea: “Lupul pe care îl hrănesc cel mai des”.

Despre nemultumire

Omul și-a pierdut complet viziunea propriei realități. Zen-ul spune: Caută-ți fața originală. Află care este autenticitatea ta. Cine ești? Dacă nu știi cine ești, viața ta va fi un lung șir de accidente și, orice ți se întâmplă, nu vei fi niciodată mulțumit. Singurul gust al vieții tale va fi nemulțumirea.

Poți să vezi acest lucru privind în jurul tău. De ce atât de mulți oameni arată indiferenți, plictisiți, așteptând să treacă ziua cumva? Pierd un timp extrem de valoros, pe care nu-l vor putea recupera, și trec prin viață cu atâta indiferență, de parcă ar aștepta moartea.

Ce s-a întâmplat cu foarte mulți oameni? De ce nu au aceeași prospețime ca a copacilor? De ce omul nu are același cântec ca păsările? Ce s-a întâmplat cu făpturile umane? S-a întâmplat un lucru: omul a tot imitat. Omul a încercat să devină altcineva. Nimeni nu e el însuși. Fiecare bate la ușa altcuiva; de aici nemulțumirea, indiferența, plictiseala, neliniștea…

Osho

Despre iertare

Iertarea: Cheie pentru eliberarea blocajelor in cele mai profunde structuri ale tale.

Atunci cand refuzi sa ierti pe cineva esti agresor. Il legi pe cel pe care nu il ierti, la fel cum vrajitorii o fac folosindu-se de ritualuri complexe. Il legi de tine; Prin ranchiuna ta (victimizarea ta, supararea, judecata, critica, acuzare, etc…) trimiti un cordon energetic spre subiect care va alimenta in ambele sensuri energia negativa. Nu te eliberezi de suferinta, nu te vindeci, dimpotriva – duci conflictul dincolo de materie, dincolo de viata asta, il perpetuezi, iti blochezi evolutia, invartindu-te in acelasi cerc vicios victima-agresor. Tu esti in acelasi timp si victima si agresor. La fel subiectul neiertarii tale. Va inlantuiti destinele pana in momentul in care unul decide sa ierte. Abia atunci lectia este asimilata. Nu esti victima niciodata, sau mai precis poti fi victima propriului venin, karma nu functioneaza aleatoriu – de unde rezulta ca atata vreme cat esti pus in situatii dureroase – tu, in viata asta sau in alte vieti, ai atras asta. Nu vei primi niciodata de la viata ceva ce nu ti se cuvine (nici pozitiv nici negativ) – vibratia ta nu va permite. Atunci cand devii constient de aceasta, atunci cand realizezi ca esti interconectat pe toate planurile cu cei pe care ii gandesti, cu cei pe care i-ai gandit vreodata, cu cei care te gandesc, cu cei care te-au gandit vreodata, cu cei ce vibreaza pe nivelul tau, cu tot ce se numeste energie in Univers; atunci cand incetezi sa crezi despre tine ca esti buricul pamantului si tot ce misca se raporteaza la tine si numai la tine – atunci esti pregatit sa te eliberezi cu adevarat. Eliberezi prin iertare si acceptare. Eliberezi prin echilibru si armonie. Orice sentiment armonios pe care il ai – iti ridica vibratia. Te detasezi de negativitate cu cat emiti mai multa armonie. In raspuns, Universul iti va da mai departe pe frecventa ta. Ca la radio: pe 88,7 mhz vei asculta doar ce emite acel post de radio. Vrei un alt post – cauti pe alta frecventa.
Asadar, iarta si cere-ti iertare. Elimini miraculos blocaj dupa blocaj. Cere-i lui Dumnezeu sa intermedieze pentru tine acolo unde nu poti sa ierti sau nu poti fi iertat. Nu te baza doar pe iertarea Lui – Tatal ne iarta pe toti in egala masura, ne iubeste neconditionat, insa la fel cum te iubeste pe tine, il iubeste si pe agresorul tau. Sunteti iertati amandoi. Cu toate astea blocajele raman acolo atata vreme cat nu va eliberati personal. Exemplu: Eu te umilesc pe tine. Apoi imi cer umil iertare la Dumnezeu. Si m-am spalat pe maini. Gata, sunt iertata. Tu m-ai iertat? Nu suntem niste muppeti ai lui Dumnezeu, suntem Spirite individuale care asa cum se raporteaza la Dumnezeu ca la Tatal, se raporteaza si la spiritele din jurul sau. Astfel ca – iertata de Dumnezeu – voi functiona in continuare legata energetic de tine, care ma vei bombarda cu forme-gand nocive ce vor intra in campurile mele la fel cum eu te-am bombardat pe tine cu grosolania mea. Ne legam reciproc, iar Dumnezeu ne iubeste si ne iarta pe ambii. Asa legati cum suntem. Este alegerea noastra. In asta consta liberul arbitru.

Doamne iarta-mi te rog toate greselile cele voie si cele fara de voie, cele cu stiinta si cele cu neascultare. Imi cer iertare pentru ce Ti-am gresit Tie in viata asta sau alta data. Imi cer iertare de la toate puterile ceresti pentru tot ce am gresit in viata asta sau alta data. Imi cer iertare de la toti oamenii pentru tot ce le-am gresit lor in viata asta sau alta data, si il rog pe Dumnezeu sa ma ajute sa fiu iertat de cei care nu pot sau nu vor sa ma ierte. Ii iert pe toti care mi-au gresit in viata asta sau alta data. Il rog pe bunul Dumnezeu sa ma ajute sa-i iert pe cei pe care nu ii pot ierta. Te rog Doamne, ajuta-ma sa ma iert si pe mine insumi atat cat crezi ca merit. Imi cer iertare pentru intreaga mea familie si pentru neamul meu. Imi cer iertare de la viata, vietuitoare, plante si animale. Imi cer iertare de la spiritele pamantului, apei, aerului, focului, lemnului, metalelor si ale ghetii. Imi cer iertare de la iubire, suflet, spirit, constiinta, vointa, gandire, memorie, credinta.
Imi cer iertare de la sex si bani. Imi cer iertare de la lumina si intuneric. Imi cer iertare de la pamantul care mi-a ingaduit sa ma nasc, Il rog pe bunul Dumnezeu sa ma ajute sa ma iert si sa ma iubesc pe mine insumi atat cat imi este ingaduit si imi cer iertare de la intreg Universul. AMIN!

Ovidiu Dragos Argesanu

Despre emotii

emotii

Ce sunt emotiile?

Este important sa intelegem: emotiile se nasc in mintea noastra. Constiinta nu isi are insa sediul in minte. Mai mult, mintea se afla in interiorul constiintei! Constiinta este vasta, infinita. Emotiile, dorintele, ambitiile, toate acestea se nasc in mintea noastra. Mai devreme sau mai tarziu, ele vor disparea. Dar chiar si dupa ce capul moare si este ingropat in pamant, constiinta nu dispare. Nu noi continem constiinta, ci ea ne contine pe noi. Constiinta este mai mare decat noi.

Este adevarat: emotiile, sentimentele, gandurile, „intreg continutul mintii ” provin din exterior, putand fi manipulate de lumea exterioara. Acest lucru le-a devenit evident chiar si oamenilor de stiinta. Misticii au afirmat insa cu mult inainte oamenilor de stiinta, inca de acum cateva mii de ani, ca toate aceste lucruri cu care este umpluta mintea noastra nu ne apartin, ca noi suntem mai presus de ele. Noi ne identificam insa cu ele si acesta este unicul nostru pacat.

Mintea este un aspect care gandeste, in timp ce inima este un alt aspect al aceleiasi minti, care simte.

Complet separata de acestea este insa starea de martor. Exista un mator interior care contempla totul, inclusiv gandurile noastre, inclusiv emotiile prin care trecem, fara sa se identifice cu ele. Acesta nu este nici bun, nici rau, nici placut, nici neplacut, nici gand, nici emotie. El nu reprezinta nici mintea, nici inima.

Iubirea, de exemplu, ne da intotdeauna o stare de nervozitate. Exista anumite explicatii in acest sens. Iubirea se naste din subconstient, in timp ce toate capacitatile noastre se afla in planul constient. Toata cunoasterea noastra, toate calitatile pe care stim ca le manevram se afla in mintea constienta. Iubirea se naste din subconstient, iar noi nu stim cum sa o manipulam, ce sa facem cu ea, iar acest lucru ne depaseste.

Subconstientul este de noua ori mai mare decat planul constient, asa ca tot ceea ce provine din subconstient este coplesitor. Asa se explica de ce sunt atat de speriati oamenii de emotiile lor. Ei incearca sa le blocheze, de teama sa nu creeze haos in micul lor univers (constient). Intr-adevar, emotiile creeaza haos, dar haosul are farmecul lui!

Simtim cu totii o nevoie de ordine, dar si o nevoie de haos. Cand simtiti nevoia de ordine, folositi ordinea, adica mintea constienta; cand simtiti nevoia de haos, descatusati-va subconstientul si aduceti haosul in viata dumneavoastra.

Omul total, omul plenar poate folosi in egala masura de ambele aspecte, si nu permite interferenta mintii constiente cu planul subconstient, dar nici a subconstientului cu planul constient….

Osho

Tratamentul mental-emotional Reiki Traditional

Tratamentul mental-emotional din Reiki Traditional va poate ajuta sa depasiti diverse probleme precum anxietati, depresii, frici si adictii de genul tutun, alcool, droguri.

Un astfel de tratament de regula dureaza circa 15 minute si se poate efectua si in absenta. Pentru tratamentul mental-emotional in absenta este necesar numele persoanei si o fotografie a acesteia.

Tratamentul mental-emotional se efectueaza de mai multe ori, in functie de gravitatea problemei sau adictiei, pana la rezolvarea si disparitia complet a acesteia.

Pentru programari sau detalii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.

Cursuri Reiki Bucuresti | Initieri Reiki Bucuresti | Terapie Reiki Bucuresti