Module Reiki

Usui Shiki Reiki Ryoho este un minunat sistem de evoluție spirituală simplu și elegant dar și profund totodată. Nu intra în conflict cu nicio religie și poate fi practicat de oricine. Am observat ca sunt foarte multi doritori care vor sa învețe Reiki dar timpul lor este limitat (au servici, familie, copii etc) iar resursele financiare de asemenea pot fi o problemă pentru unii. Un alt aspect deloc de neglijat este curiozitatea. Multi sunt curioși dar poate nu doresc să investească o anumita suma de bani în primul nivel și doresc să testeze mai întâi pe propria lor piele ce beneficii le poate aduce acest sistem. Aceștia pot face o programare pentru un tratament Reiki (60 lei / ora) sau pot face doar primul modul Reiki (Usui preda Reiki împărțit în module nu în nivele / grade ca acum), asa că m-am gândit că pentru unii cursanți ar fi mai benefic ca nivelele / gradele de Reiki I și II (Shoden și Okuden) să fie împărțite în mai multe module astfel:

Modulul 1: cursantul află despre istoria Reiki, despre fondator, i se explică ce înseamnă Reiki, învață pozițiile pentru auto-tratament și primește prima inițiere Reiki, astfel el având posibilitatea să înceapă imediat să-și facă auto-tratament și să-și echilibreze zonele cu probleme din corp. (cost 100 lei)

Modulul 2: cursantul începe sa învețe aspectele spirituale ale sistemului Reiki, mai precis conceptele Reiki, curățarea uscată, meditația Gassho și primește a doua inițiere Reiki, astfel el învățând să-și calmeze și să-și focalizeze mintea în prezent (aici și acum), să se „elibereze” de stresul și diversele probleme emoționale care pot apărea peste zi și să-și ghideze viata după anumite principii benefice. (cost 100 lei)

Modulul 3: cursantul învață să facă tratament și altor persoane și primește a treia inițiere Reiki, astfel el având posibilitatea sa înceapă sa-i ajute și pe cei din jur (familie, prieteni, rude, cunoștințe, colegi) cu darul spiritual pe care l-a primit. (cost 100 lei)

Modulul 4: cursantul învață metoda detoxificării, metoda scăderii febrei și metoda schimbării sângelui care pot fi aplicate suplimentar tratamentului Reiki pe alte persoane și primește a patra inițiere Reiki, aprofundând astfel tratamentul pe alte persoane. (cost 100 lei)

Modulul 5: cursantul învață primul simbol Reiki și cum se folosește acesta în auto-tratament, în tratamentul altor persoane, metoda de tratament Reiki prin privire și prin suflare, respirația prin palme, curățarea obiectelor și a spatiilor de energii nedorite și primește a cincea inițiere Reiki. (cost 200 lei)

Modulul 6: cursantul învață al doilea simbol Reiki și cum se folosește acesta în tratamentul mental-emoțional pentru corectarea comportamentelor nedorite (droguri, alcool, tutun, jocuri de noroc etc), meditația Hatsurei Ho și primește a șasea inițiere Reiki. (cost 200 lei)

Modulul 7: cursantul învață al treilea simbol Reiki și cum se folosește acesta în tratamentul Reiki „în absentă” (la distanta) pe alte persoane, cum se „trimite” Reiki mai multor persoane odată (metoda acatistului) și primește a șaptea inițiere Reiki. (cost 200 lei)

Modulul 8: cursantul învață al patrulea simbol Reiki și cum se folosește acesta în efectuarea inițierilor Reiki. Cursantul este învățat sa facă inițieri Reiki și altor persoane. (cost 1000 lei)

Modulele se pot face doar în ordine crescătoare și consecutivă pentru ca ele reprezinta totodată trepte de evoluție spirituală, astfel:

– La primul modul învăț să am grijă de corpul meu.
– La al doilea modul învăț să-mi calmez și liniștesc mintea, să mă „curăț” emoțional de problemele care apar peste zi și încep să pășesc pe calea corectă.
– La al treilea modul învăț să-i tratez și pe cei din jur.
– La al patrulea modul aprofundez tehnicile de tratament pe ceilalți.
– La al cincilea modul învăț primul simbol Reiki și să-mi sporesc energia emanată prin palme.
– La al șaselea modul învăț al doilea simbol Reiki, tratamentul mental-emoțional și îmi sporesc energia spirituală din corp.
– La al șaptelea modul învăț al treilea simbol Reiki și să-mi folosesc abilitățile indiferent de distanța care mă desparte de persoana sau persoanele pe care doresc să le ajut.
– La al optulea modul învăț sa fac inițieri Reiki și altor persoane.

Limita de timp intre module o decide în mare parte cursantul (cat de mult dorește el să învețe și să aprofundeze sistemul Reiki) dar și profesorul are un cuvânt de spus în funcție de evoluția studentului.

Fiecare modul (1-7) durează în jur de 1-2 ore și pot fi făcute în timpul săptămânii după ora 18:00. Pentru modului 8 se alocă 10-12 ore.

Cine dorește să-și „facă Reiki” doar lui poate învăța doar primele două module (cost 200 lei), cine dorește să facă tratament Reiki și altor persoane învață suplimentar modulele 3-4 (cost 200 lei), cine dorește să aprofundeze acest sistem și să poată lucra și la nivel mental-emoțional și „în absentă” învață și modulele 5-7 (cost 600 lei) iar cine dorește să predea acest minunat sistem de evoluție spirituală și altora va învăța și modulul 8 (cost 1000 lei).

Dacă doriți sa faceți grupat modulele 1-4 (nivelul Shoden) sau modulele 5-7 (nivelul Okuden) acest lucru este posibil doar în weekend pe baza de programare. Modulele 1-4 grupate (Shoden) și modulele 5-7 grupate (Okuden) se desfășoară pe parcursul a doua zile de weekend. Modulul 8 (Shinpiden) se învață pe parcursul a 2 zile de weekend. Costul este suma modulelor adică, 400 lei pentru nivelul Shoden, 600 lei pentru nivelul Okuden și 1000 lei pentru nivelul Shinpiden. Intre nivelele Shoden, Okuden și Shinpiden este obligatorie o perioadă de practică pentru aprofundarea tehnicilor de la nivelele Shoden și Okuden.

Diplomele de absolvire a celor trei nivele, Shoden, Okuden și Shinpiden se vor primi doar în urma unui examen teoretic și practic. Aceste diplome vor certifica calificarea cursanților (nu doar prezenta acestora la curs).

Cursuri Reiki Bucuresti | Initieri Reiki Bucuresti | Terapie Reiki Bucuresti